Světoznámý pán s názorem v ČR

Snad neexistuje na světě člověk, který by neměl názor. Přesto existují tací, kteří třeba jen vyslovením nějakého nejběžnějšího slova dokáží kdekomu podlomit kolena a otevřít ústa dokořán. Nejinak tomu bylo při úterní návštěvě Billa Gatese v České republice.

Měl jsem možnost vyslechnout jeho přednášku v Kongresovém centru. Během ní jsem neustále čekal, kdy řekne konečně něco, co ještě nevíme a co jsme dosud neslyšeli. Nedočkal jsem se. Hlavním tématem byla bezpečnost a to, že Microsoft se jí věnunuje výrazně více a s větší pěčlivostí než ostatní, snad nepřekvapí nikoho, kdo se alespoň trochu o IT zajímá. Přesto se našli tací, kteří bezmyšlenkovitě tleskali a po projevu se obdivně vyjadřovali. Co se vám na tom tak líbilo? Ptal jsem se jednoho posluchače, ze kterého dojmy tryskaly hned několika proudy. No, prostě jak to pěkně řekl, dostalo se mi odpovědi. Raději jsem se dál neptal, abych mu nekazil radost.

Ano, Bill Gates hovořil věcně. Ale to se od něj dalo čekat. Stejně tak se očekávalo, že na konferenci věnované bezpečnosti bude hovořit k tématu. Hovořil. Odpověděl i na několik otázek, které mohli účastníci položit během registrace. Ale nikde jsem nenašel sebemenší podnět, který by vedl k vyvalení očí, spadnutí čelisti a utleskaným rukám. A možná je to dobře.

Není to jenom tím, že Česká republika je na uvádění světových novinek hodně malým a bezvýznamným státem, ale hlavně tím, že IT průmysl je již seriózní a ustálený, jako např. potravinářský či automobilový. Nic překotného a neznámého se neděje. Lidé říkají své názory, argumentují, komunikují. Nudná šeď, kterou – podle mne – nevytrhne nikdo s omletým názorem. A je jedno, zda jde o neznámého studentíka nebo o významnou osobnost v IT.

Další články, které vás mohou zaujmout:

FacebookGoogle+TwitterPrintEmailKindle ItPocketDalší sdílení

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *