Sčítání a bordel podruhé

Tak jsem se sečetl. Zřejmě žádná novinka, snad jenom to, že jsme se sečetl až napodruhé a sčítací tiskopis jsem musel paradoxně vyplnit dvakrát. Proč to?

Po doručení protizákonného a protiústavního formuláře na místo mého pobytu jsem se jal vyplnit jej. Poctivě a zcela správně jsem za střízliva a plného vědomí vyplnil své jméno a příjmení, které se vyskytuje v mém občasném průkaze a rodné číslo (také své, ze stejného dokumentu). Dále jsem pokračoval přesně podle toho, jak mi kázal zákon, tedy vyplnil vše podle pravdy.

Například na dotaz ohledně státního občanství či národnosti jsem napsal, že lze dohledat na Policii ČR, rodinný stav či počet dětí lze zase dohledat na matrice (vše podle rodného čísla). Pokud bylo několik voleb, zadal jsem je tak, jak bylo ve vzoru: správný údaj zakřížkoval, chybný jsem zakřížkoval a ještě zakroužkoval, jak je uvedeno na obrázku. K závěrečnému poděkování jsem jako slušně vychovaný občan tohoto rozkradeného státečku napsal, že nemají zač.

Deprese se dostavila přesně v době, kdy byl v uvedeném duchu vyplněný formulář roztrhán a pro klid v rodinném soužití jsem musel vyplnit formulář nový, tentokráte jako poslušná ovce, která je stejně určená na porážku v daňových jatkách.

To jsem ještě netušil, že se deprese umocní. Bylo mi totiž řečeno, že vzhledem k tomu, že jsem se v inkriminovanou dobu nevyskytoval v místě svého trvalého bydliště, musím vyplnit ponižující a urážející formulář celý ještě jednou, pouze uvést v bodě 4 jiný údaj. Považoval jsem to za pěkně blbý vtip, ale vzhledem k tomu, že zákon vyšel z poslanecké sněmovny tohoto státu, jal jsem se informaci ověřit.

Byl pátek, 20 minut před „uzavírací“ dobou infolinky 0800 13 20 01, která je placena z našich daní. Zkoušel jsem se cca 25 minut dovolat, ale nikdo mi to nezvedal, naopak, spojení bylo vždy po několika minutách přerušeno. Zřejmě si byl někdo koupit v pracovní době žrádlo pro svého křečka nebo byl již na cestě na chalupu. Ovšem je také možné (abych nikomu nekřivdil), že se v jídelně podával zdravotně závadný oběd a tedy v uvedenou dobu byly sváděny kruté boje o WC.

V každém případě ale považuji celou kauzu za opovrhování občanem a ukázku kvalitní arogance státního aparátu. Nechápu, jak je možné, že z poslanecké sněmovny vycházejí naprosté paskvily odporující zdravému rozumu. Zřejmě by měla být změněna ústava: „jakákoliv politická strana je protiústavní a její případný provoz se trestá smrtí. Ve vládě a parlamentu smí být pouze osoba natolik vzdělaná a zkušená, že každý její čin bude hodnocen jako přínos. Senát je zrušen.“

Problém je ale v tom, že tohle nikdo se současné politické scény neschválí, protože by tím pádem byl nadosmrti nezaměstnaný. Takže se za pár let sečteme znovu, snad již místo sčítacích tiskopisů dodají alespoň děrné štítky a děrovačky…

Další články, které vás mohou zaujmout:

FacebookGoogle+TwitterPrintEmailKindle ItPocketDalší sdílení

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *