Není Book Depository jako Book Depository

Aktualizace k 8. 4. 2014: Internetové knihkupectví The Book Depository sloučilo obě domény v jednu a nadále funguje pouze na doméně .com. Z následujícího textu tedy již platí jen to, že poštovné a balné máte stále zdarma, že jde o příjemný internetový obchod a že dodávky jsou poměrně svižné.

Internetový obchod The Book Depository (záměrně zatím neuvádím odkaz) je velmi příjemnou alternativou k často drahému Amazonu. Jeho velkou výhodou kromě rychlejší dodávky je i to, že poštovné a balné máte zdarma.

Během jeho používání jsem však narazil na jednu záludnost, kterou tento obchod disponuje. Vy si totiž můžete vybírat zboží jak na adrese www.bookdepository.com, tak i na www.bookdepository.co.uk (vždy se přesvědčte, že nejste přesměrováni z jedné domény na druhou, někdy se tak stává). Rozdíl totiž není jen v národní doméně, ale především v ceně. Ten může být pár centů, ale klidně 20 % z ceny knihy. Někdy je kniha levnější na doméně .com, někdy na .co.uk. Proto chcete-li nějakou zakoupit, vždy se podívejte, kde je levnější.

Další trik spočívá ve slevovacích kódech, které můžete někdy od obchodu získat. Ty sice fungují správně, ale většinou pouze na jednom serveru (leckdy na tom, který je v danou chvíli dražší). A i po slevě je cena vyšší než na tom druhém.

V přiložených obrázcích (první je doména .com, druhý .co.uk) máte ukázku cen stejné knihy ve stejnou hodinu a minutu jednoho dne.

Bookdepositorycom
Bookdepositorycouk

Další články, které vás mohou zaujmout:

FacebookGoogle+TwitterPrintEmailKindle ItPocketDalší sdílení

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *